Iskolai vetélkedő Az iskola weboldalának kezelési útmutatója Iskola dolgozóinak bejelentkezős felülete
 
Galéria
Sulirádió
Fórum, Társalgó
Társoldalaink, egyéb linkek
Pályakövetési adatlap kitöltése
progeCAD - az AutoCAD ® alternatívája

Üdvözöljük a tapolcai Széchenyi István Szakképző Iskola weboldalán!

Fontos dátumok

      Időpont  Esemény 
2014        
  április
 
    14. 1500 - 1700 Fogadó óra
    16. Tavaszi szünet előtti utolsó tanítási nap
    23. Tavaszi szünet utáni első tanítási nap
    30. Utolsó tanítási nap a végzősöknek
  május      
    12. 1500 - 1700 Fogadó óra
  június      
    13. Utolsó tanítási nap
    16 - 27. Szóbeli érettégi

Felvételi információk

 Az IDEIGLENES FELVÉTELI RANGSOR megtekinthető IDE kattintva!

 

Emminens

Tanévkezdő EMMInens

Amit szülőnek és diáknak tudni érdemes

 

Forrás: Emberi Erőforrások Minisztériuma

Legfrissebb hírünk:

Siker a Nemzetközi Gasztronómiai Versenyen!

Tapolcai gasztronómiai csapat győzelme Franciaországban

 

A tapolcai Baptista Szeretetszolgálat EJSZ Széchenyi István Szakképző Iskolájából négy tanuló nemzetközi gasztronómiai versenyen vett részt a dél-nyugat –franciaországi Carcassonne városában.

Tanulóink szereplése kiemelkedő volt. Az egyik szakács – pincér párosunk, Takács György és Szabó Gergely a legjobb csapat díját nyerte el. Ezúton is gratulálunk nekik és felkészítő szakoktatóinak, Szigethy Péter pincér, valamint Gyurecska László szakács szakoktatónak. A másik párosunk Leskovics Melinda pincér és Götli Richárd szakács tanuló holtversenyben a dobogó harmadik fokát érte el. A versenyt megelőző hónapok kemény felkészülést igényeltek mind a tanulók mind az iskola részéről.

A versenyen 4 nemzet tanulóinak 16 versenyzője mérte össze szakmai tudását. A 2-2 magyar, német, lengyel és francia csapat a saját gasztronómiáját és kultúráját szeretné bemutatni ezen a 19 éve megrendezésre kerülő megmérettetésen. Ebben az évben a szervező francia intézmény a Földközi – tengert, valamint a futball világbajnokságot választotta témakörként.

A feladat, pincér tanulók számára a megadott témakörnek megfelelő díszasztal megterítése, koktélkészítés és a szakácsok által készített ételek felszolgálása különleges angol felszolgálási módban történt, az ételekhez illő magyar borokkal. A szakács tanulók egy előre meghatározott nyersanyag kosárból készítettek egy 4 fogásos menüsort. A kötelezően felhasználható anyagok: spárga, gyöngytyúk, szarvasgomba, és mandulaliszt. Az ételek elkészítését nehezítette az alapanyagok francia jelleg. A desszert kötelezően a francia konyha meghatározó süteménye a macaron volt.

Az értékelést Michelin csillagos séfek és éttermi mesterek végezték, szigorú szemmel követve végig a tanulók munkájának valamennyi részletét. A győztes magyar csapat minden követelménynek megfelelt és a vendég előtti élőmunka – melyben mindkét szakma megjelent – kihívásait is tökéletesen teljesítette.

A versenysorozat 2 év múlva kerül Tapolcán megrendezésre, de előtte még a lengyelországi Wroclaw városában szeretnénk megvédeni a bajnoki címünket. Az iskola fenntartója a Baptista Szeretetszolgálat mindenben segíti a tanulók felkészülését.

 

Az utazás alatt és a verseny közben készült fotók megtekintetők a képgalériában!

Feladás ideje: 2014-04-14 13:31:08

Tovább az aktuális hírekhez!

 

Ön a(z) 177783. látogató 2009. 03. 20. óta

E-mail: szechenyiszki@keri-tapolca.sulinet.hu - Tel.: (87) 411 - 287

Üzenet a webmesternek

Weboldalt készítette: Pál Norman, Deli Péter